måndag 29 augusti 2011

Norge - del 4

Vi fortsätter vår resa och kommer till Gol, där vi inhandlar en Gulerotstårta, det är den 19 augusti och Bennys födelsedag.

Färden går återigen över fjäll och på vägarna ligger det får och går och står får. Så mycket får det finns i Norge! Ibland ligger de mitt i vägen och då är det bara att stanna eller försöka kryssa runt dem. De bara tittar slött som om de säger "jaha här kommer ni, det är inte mitt problem".

Fram emot kvällen kommer vi fram till Lillehammer och står över natten vid OL-backen. Tack för alla sms, mail, telefonsamtal och inte minst Maggans fina sång.

Vi fortsatte vår resa över ännu fler fjäll. En ny medresenär fick plats i bilen. I Alvdal stannade vi till och gick runt i byn och plockade även här lite geocacher. Strax efter Tolga fann vi en trevlig ställplats vid gammelbrua nära Eidsfossen.



På morgonen hade vi bara 3 mil kvar till Röros, vår favorit bland Norska städer. Vi parkerade och började vår promenad runt i staden. Vi träffade naturligtvis renen som enligt sägnen var den som först hittade koppar i Röros. En jägare sköt renen och innan renen dog sparkade den undan mossan och blottade kopparfyndigheten som blev början till "kopparstaden".



1 kommentar:

  1. Norge är så fint att resa runt i! En gång när jag var i Norge, med vanlig bil, stannade vi för ett gäng getter och gick ut och fotade. Och vad hände? Jo, en getabock gick in (!) i bilen. Han ställde sig tvärs över förar- och passagerarsätet och ville inte gå ut...

    SvaraRadera