måndag 16 april 2012

Pag

Nu har vi verkligen funnit ännu en pärla i Kroatien, ön Pag. Vi har aldrig varit på Island, men kan tänka oss att landskapet är något liknande. Här är kargt och stenigt, ser ut som lavaberg och hela ön är full av betande får och lamm.

Det finns också stora saltängar dit även fåren kan gå och beta. Fåren livnär sig på alla de örter som växer på ön och är känt för sin fina fårost och välsmakande lammkött.. Vi beslöt att prova detta och frågade på campingens restaurang om de serverade lamm? Jodå men de ville veta hur dags vi ville komma, för de tillagade lammet på kroatiskt vis och det skulle ta två timmar. Vi bestämde att vi skulle komma klockan 19.00 och då var det eld i spisen och ett bord reserverat för oss fyra vid elden. Vi fick ostar från Pag och lokal grappa som förrätt och sen kom det fantastisk goda lammet, med smak av örter som salvia, rosmarin m fl tillsammans med ugnsbakade potatisklyftor och paprika och till det serverades ett rött lokalt vin, vi fick även in ett glas med vårlök som vi skulle äta som tilltugg. En helt ljuvlig måltid för drygt 100 kuna/person.


Campingen som vi snart bott på i tre nätter heter Camping Village Simuni, vår plats alldeles vid Adriatiska havets klara vatten, kostar 12 Euro/natt med ACSI-kort! En härlig camping så här under lågsäsong.



1 kommentar:

  1. Det ser alldeles underbart ut och tänk att stå så nära vattnet, utom vid storm kanske. Men vi som inte har varit i de där trakterna sedan mer än 40 år, har ju glömt det nästan. En av. Våra söner har varit där flera gänget och seglat mellan de små öarna, de sa det var underbart. Ha det så skönt. Vi får väl pröva på. 3 M

    SvaraRadera