tisdag 7 maj 2013

Öland - Valborg och 1 maj 2013 - del 3

Vi åkte nu till Färjestaden där vi besökte Tord Offing som är fågeltäljare - det blev ett litet inköp till varje husbil, svårt att motstå.
Sen var klockan mycket och vi valde att stå på campingen i Färjestaden, dyraste natten på resan, 220: inkl el. Vi fick i alla fall en härlig utsikt mot Ölandsbron och Kalmar och kunde sitta ute och njuta av solen även denna kväll.
Näst morgon lämnade vi Öland, besökte Nybro, Orrefors och Målerås glasbruk. Glas är otroligt vackert, vi skulle mest bara titta - men det går ju inte att låta bli, något måste man ju ha med sig hem??
Vi slog läger för natten i idylliska Braås, campingen som låg vackert vid sjön kostade 160:- inkl el. Vi gick runt och tittade, bl a i hembygdsparken och loggade en och annan geocach på promenaden.
Det krävs nog lite mer träning..?

Undrar om det kommit några mail?

Benny och Jan-Erik invigde campingens nya grill, det tog en stund.....
På hemvägen besökte vi Fagerås Påskliljor, men även här hade blomningen kommit igång sent, ca 70% hade inte slagit ut ännu. Det var vackert i alla fall och vi avslutade vår resa med kaffe och våfflor i caféet. Tack Åsa och Jan-Erik för en mycket trevlig vecka tillsammans med er.

1 kommentar:

  1. Sådant härligt uteliv med grillmat och fin natur! Förstår nog att camping och husbilsliv inte alltid är bara en dans på rosor, men älskar att läsa resebloggar och låta mig inspireras!

    SvaraRadera