torsdag 2 maj 2013

Öland, Valborg och 1:a maj 2013

Äntligen kom våren. Vi började med ett besök hos Olzon som fyllde 9 år och fortsatte sedan till Ranarps strand där vi strålade samman med Åsa och Jan-Erik och deras Hobby. Blåsigt och kallt var det men vi promenerade i blåsten utmed stranden. Vi åkte vidare till Pelargonhuset där Åsa och jag botaniserade bland alla (ca 700) olika arter innan vi bestämde oss för "några" nytillskott. Vi övernattade där och gav oss sedan av mot Öland.Vi övernattade i Grönhögens hamn, fortfarande kallt och blåsigt, 150:-/natt inkl el..
Grönhögens hamn på sydvästra Öland

Efter en god natts sömn, vi vaggades till sömns av blåsten, begav vi oss till Ottenby och fyren Långe Jan
.

Vi åkte vidare till Stenåsa Camping, 150:-/natt inkl el - nytt för i år med ställplats för husbilar. Här träffade vi Eva, Mats och Wilma och en hel del fågelskådare för här kan man se många olika fåglar, som Härfågel, Citronärla och Brandkronad kungsfågel. Vi firade Valborgsmässoafton med sill och potatis utanför husbilarna.
Senare på eftermiddagen promenerade vi längs stranden och tittade på fåglar, när en fågelskådare hojtade till och gestikulerade vilt, "en Citronärla!!!!!". Där han pekade hade vi just sett en gulärla....eller?
Vi fortsatte längs stranden, här följer några bilder:





Nästa morgon hade vinden mojnat rejält och vi satt ute i solen, tog fika med oss och gick till stranden.
 

Fågel-strecken syns längst bort i fjärran.
Fortsättning följer, solen lyser så nu vill jag ut i den vackra naturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar