måndag 6 maj 2013

Öland - Valborg och 1 maj 2013 - del 2

Vi fortsatte sedan tvärs över ön till västra sidan, parkerade och promenerade till Bruddesta fiskeläge.



Vi övernattade här och på kvällen kunde vi sitta ute och äta innan solen började dala över Oskarshamn. Nästa dag fortsatte vi till Södvik, tips från Caféboken, Öland, och testade deras "pojkar" - en slags kanelbulle som verkligen var goda. Mysigt ställe. Efter en snabbvisit till Löttorp med besök i affärer åkte vi till ställplatsen i Kårehamn på östra sidan (vi flyttade oss för att få så gynnsam vind som möjligt). Åsa och jag hittade ett jättefint läigt ställe och kunde sitta ute och njuta av solen. Benny och Jan-Erik spanade på fåglar och lyckades få se 5 st havsörnar, 7 st på morgonen nästa dag. Det var verkligen en mäktig syn och en av dem kom in över land och kretsade alldeles över oss.

Nästa förmiddag åkte vi till Gråborg, tog fika med oss och promenerade till borgruinen och på ängarna med vårblommor.

I Arontorp testade vi sedan raggmunk och fläsk, vi tänkte ta kroppkakor men fegade ur. Äntligen fick vi också se Arontorpsrosen eller Våradonis, den lyste så gult och vackert i solskenet.
Naturreservatet nära Vickleby måste vi också besöka när vi är på Öland på våren. Här blommar vitsippor, blåsippor och gulsippor.



Fortsättning följer.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar