tisdag 30 juli 2013

Kristinehamn 2013

Kristinehamn blev målet för vår lilla kortresa helgen som gick. Vädret var strålande och som tur var åkte vi redan på fredag och anlände till gästhamnen och ställplatsen "just in time" så vi fick sista platsen, ett populärt ställe tydligen. Vi tillbringade två nätter i den mysiga staden och den trevliga ställplatsen. Våra grannar, som kom från Ålesund i Norge, var en trevlig bekantskap, som vi bytte erfarenheter med vad gäller husbilsåkande i Sverige och Norge. Vi flanerade runt i staden, besökte en matmarknad i Marieberg, tittade på Jan Löfs utställning på konstmuseet, letade och fann en del geocacher och hade trevligt sällskap med en man vid namn Tord - som såg till att vi inte villade bort oss i staden. Ställplatsen kostade 175:-/dygn inkl el.



Bojorten, som annars låg i hamen där vi parkerat

På väg till matmarknaden och konstmuseéet i solskenet

Tur att de hade glass att svalka sig med i värmen
På andra sidan hamninloppet samlades båtarna som deltog i ett lopp som kallades pokerracet. Det var en riktig folkfest kring detta och även om vi inte deltog så gjorde vi det indirekt, men vi stördes inte nämnvärt av det.
 

 
 
Innan vi åkte hemåt besökte vi också Niklasdams Pelargonmuseum med 250-300 arter, trots lite protester från maken blev det två små nyförvärv till samlingen. Skämt åsido han tycker ju också om växter, i måttliga mängder. Det blir ju våra stackars grannar som får ge dem vatten när vi är ute och åker med husbilen.



Sista natten innan vi kom hem övernattade vi i Gullspång, en fin rastplats dit ett tjugotal husbilar sökt plats för natten och det bästa utav allt det var gratis.

2 kommentarer:

  1. Vad fint det ser ut, och dessutom härligt väder. Underbar sommar inår!

    SvaraRadera
  2. Kristehamn, även kallad "Lusasken" är en mysigt liten stad med en fin ställplats, som vi övernattat på flertalet gånger. Gullspång är också fint och populärt bland husbilsåkare. 3M

    SvaraRadera