söndag 8 maj 2016

Hollandsresan 2016 - del 6, Monikendam, Marken, Volendam och Hoorn

Vi åkte mot Amsterdam, men inget besök denna gången. Monnickendam blev det istället med den vackra välbevarade hamnen och de gavelförsedda husen.



Vi fortsatte till den lilla byn Marken, som en gång var en ö. 1957 byggdes en vägbank mellan ön och fastlandet. Byn är mycket populär hos turister och det märks! För att överhuvud taget få lov att stanna i byn kostade det 12,10€?! Men, sa damen bakom bommen, ni får stå tills klockan 9 i morgon. OK efter en kort överläggning beslöt vi att göra så. Vi besökte byns träskomakare och strosade runt i byn.







Ett annorlunda träd, speciellt för oss som geocachar


 
På natten blåste det upp till storm och man kan säga att vi hade ordentlig sjögång i bilarna, regnet vräkte också ner på natten. Men på morgonen var det uppehåll igen. Vi körde till en gård, de Simonehoeve, där de tillverkar ost och träskor. Vi blev väl mottagna och blev först guidade hur ost tillverkas och sedan en demonstration om hur man gör träskor. Vi fick testa ostar och prova träskor.






Vi fortsatte till Volendam, parkerade på en stor parkering och promenerade in till byn, den gamla delen, Doolhof är verkligen värd att besöka. I hamnen är kommersen i full gång, souvenirbutikerna ligger på rad och lockar med allehanda saker.




Vi åkte vidare till Hoorn, som var huvudstad i den gamla provinsen Västra Friesland och en viktig sjöstad, ställplatsen i hamnen var välbesökt 14,20€ inkl el.


fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar