tisdag 24 maj 2016

Kinnekulle med Hällekis, Ramslökens dag - våren 2016

En tur till det blommande berget för att se alla blommor och blommande fruktträd blev målet detta veckoslut.
Vi anlände på fredagskvällen till Hällekis och ställplatsen vid småbåtshamnen, 125:- ex el. Här trivdes vi så bra att vi stannade två nätter till. När vi kom fanns en husbil där, men sedan kom de rullande in den ene efter den andre. Det var regntungt så vi tog en kvällspromenad ner till Vänerns strand innan det var dags att krypa till kojs.



En trevlig värdinna gick runt varje kväll och pratade med oss. Den första kvällen varnade hon oss för att det skulle vara mopedrace utanför på morgonen för att vi skulle veta vad det var på gång. Mopedracet såg vi som ett trevligt inslag, kul att se många gamla mopedmärken.






När alla mopedister hade givit sig av var det dags för ramslöksmarknaden på Falkängen. Jag hade inte en aning om att man kunde använda ramslöken till så mycket. Inläggningar, pesto, flingsalt, oljor - jag raden av produkter kan göras lång.
Världen är bra liten, här stötte jag på Cathrine, en vän från studietiden i Göteborg - tänk vi har inte setts på 40 år!. Det blev ett kärt återseende. Några besök bland bodarna och fika med hembakat blev det också.








Eftermiddagen ägnade vi sedan åt geocaching, en mycket trevlig promenad bland blommande träd, gullvivor, liljekonvalj, violer, mandelblom och till och med midsommarblomster, fågelsången var bedövande.












Nästa dag tog vi husbilen med oss och tänkte först åka hemåt, men Kinnekulle på våren är ganska oslagbart. När vi hade åkt runt och besökt lite olika platser och gått ännu en geocachslinga i en annan natur och med en del roliga gömmor, bestämde vi oss för att åka tillbaka till Hällekis.




Fin bil som gjorde oss sällskap när vi rastade


 
På hemvägen besökte vi Munkängarna och gick en promenad bland ramslökarna.


1 kommentar:

  1. Kinnekulle är så fint och brukar därför få minst ett besök av oss varje år. Tyvärr missade vi dagen! Ramslökssoppan är jättegod!

    SvaraRadera