tisdag 1 maj 2018

Cidervägen, Normandie och Monets Giverny - del 10

Vi lämnade Bretagne och körde in i Normandie. I Cambremer kom vi på Cidervägen och åkte bland blommande äppleträd och lockande skyltar med försäljning från gårdarna. Vi besökte en Calvados och cidertillverkare, Pierre Huet, och fick se destilleriet och även provsmaka cider, pommeau och calvados. En rundvandring i byn hann vi också med och inhandlade några lokala ostar innan vi åkte till Camping Municipal i Vimoutiers, 13,05 Euro inkl el.












På kvällen gick vi en promenad in till Vimoutiers i regn och såg bl a statyn av Marie Harel som uppfann osten camembert 1791, hon hade även förärats en cach, som vi lyckades lösa och logga.



Nästa dag åkte vi till Giverny och tog oss fram med husbilarna genom trånga små byar. Väl framme fanns en rejält tilltagen husbilsparkering. Vi besökte såväl Foundation Claude Monet; hans hus och trädgård, men också BJ Musee Impressionnismes. På museet såg vi verk av ett flertal av de stora impressionisterna. Övernattade gjorde vi på en ställplats i  Sérifontain, 13 Euro inkl el.








forts följer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar